Sinds 2008 zijn de voorbereidingen gestart voor de uiteindelijke start in september 2014. De start van Schoemrakker, de enige Terschellinger Bierbrouwerij waar op ambachtelijke wijze bier gebrouwen wordt. Hier wordt gebrouwen met het zuiverste water van Nederland; het door de duinen gefilterde Terschellinger water.


Jetze de Beer

"Grondlegger van ons product, brouwer en vakman pur sang."

No nonsens man met een stel gouden handen en een dosis doorzettingsvermogen. Al 15 jaar hobbybrouwer, waar die ervaring bij Schoemrakker goed van pas komt. Hoofdbrouwer van Schoemrakker, die door zijn verleden in de metaalbewerking eigenhandig de brouwerij grotendeels op poten heeft gezet.


Jan-Sieko Mast

"De stimulator van Schoemrakker als ondernemer."

Zeer ervaren horecaman en eigenaar van eetcafé en tevens proeflokaal Storm. Heeft passie voor het vak, en Schoemrakker sluit hier naadloos bij aan.


Rimmert Lankhaar

"2e brouwer en van alles wat."

Naast Jetze de 2e brouwer. Ook vanaf het eerste brouwsel betrokken bij de brouwerij, met naast brouwen een ratjetoe aan taken, van onder andere bestellingen tot ontwerpwerk en bijhouden van sociale media.